Oznanila in dodatek - december 2020



V novih Oznanilih Župnije Velesovo si lahko preberete o novostih, ki jih prinašajo navodila Slovenske škofovske konference v času epidemije COVID-19, o posledičnih spremembah pri obhajanju bogoslužja v naši župniji in vse o obhajanju letošnjih božičnih praznikov. Zaradi velikega obsega informacij smo pripravili tudi dodatek k oznanilom. Oba dokumenta najdete na spodnjih povezavah:


OZNANILA 21. 11. 2020 - 3. 1. 2021


DODATEK K OZNANILOM - BOŽIČ


Iz Oznanil:


- Glede na nova navodila, lahko naša cerkev sprejme od 30-35 vernikov.


- Maše med tednom bodo potekale s prisotnostjo vernikovLepo prosimo, če prednost prepustite tistim, za katere je oznanjen mašni namen.


- Nedeljske in praznične maše bodo potekale brez prisotnosti vernikov. Na našem Youtube kanalu bo (tako kot do sedaj) vsako nedeljo ob 8. uri, spletni prenos svete maše. 


- Sveto spoved bo imel g. župnik Slavko Kalan v ponedeljek, 21. 12. od 17h do 18h, g. kaplan Martin Leban pa v torek, 22. 12. od 16h do 18h.


- Sveto obhajilo lahko prejmete vsak delavnik, 15 minut pred sveto mašo (ob 17.45) ter vsako nedeljo 15 minut po sveti maši (od 9h do 9.30) in od 11.30 do 12h.


- Prenosa svete maše na prvi sveti večer ne bo, g. župnik bo mašo obhajal sam.


- Polnočnice ne bo, vabljeni ste k ogledu prenosa svete maše na RTV Slovenija 1, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.



Kljub vsem omejitvem in spremembam, vam g. župnik sporoča:


Želim vam dragi farani in vsi, ki prebirate v teh dnevih te vrstice, da bi se Jezus rodil znova v vašem srcu. Tako kakor se je rodil že pred leti, ko niste ostali doma, pred leti, ko se vam je mudilo kdo ve kam vse in tudi k polnočnici. Prav vsem in vsakomur voščim trdnega zdravja, globoke vere, in iskrene ljubezni z vsemi in do vseh, ki jih imate radi, jih spoštujete in če bi jih ne imeli bi jih zagotovo zelo pogrešali.


 

Blagoslovljeno in srečno v letu 2021.


Župnik Slavko Kalan s sodelavci